Szczerze, szukałam czegoś dla mamy, a odkryłam genialną pozycję. Książkę którą powinien przeczytać każdy! Książkę, która mądrze w prosty i przystępny sposób odkrywa przed nami jak jeść aby poziom cukru był właściwy. Jak jeść aby odzyskać energię i cieszyć się pełnią życia. Bo problemy z cukrem to nie tylko jego wysoki poziom w wynikach badań, to problemy skórne, to ciągłe zmęczenie, mgła mózgowa, obniżona odporność, zaburzenia snu. Ograniczając cukier będziemy zdecydowanie lepiej się czuć.
W ksiażce autorka omawia przełomowe odkrycia i pokazuje jak jeść aby nasze wyniki były właściwe, bez konieczności radykalnych zmian. Wszystko pisane przystępnym językiem, który nie zawiera naukowego niezrozumiałego bełkotu. Dodatkowo ilustracje genialnie uzupełniają treści obrazując nam na wykresach to co się dzieje w naszym ciele, jak ono działa w konkretnych sytuacjach.
Macie ochotę na szybkie śniadanie w 5 minut? Znajdziecie takie propozycje we książce, które można dowolnie łączyć. Wiecie, że capuccino jest lepsze dla poziomu cukru niż mokka? Ponieważ Mokka zawiera cukier i czekoladę. Z kolei moje ukochane mango ma sporą zawartość cukru i i lepiej je zjeść po innym posiłku.
Książkę czyta się lekko i przyjemnie i powiem Wam, że ciężko się od niej oderwać. Nawet nie wiem kiedy przeczytałam 292 strony, zaznaczając jednocześnie ważne dla mnie fragmenty.
Książka kucharska stała się międzynarodowym bestselerem i została przetłumaczona na ponad czterdzieści języków. Ja jestem nią zachwycona i Wam też gorąco ją polecam! Osobiście żałuję, że dopiero teraz do mnie trafiła.
Współpraca z Critical s.c.